Amazon transforma oamenii obisnuiti in curieri

Amazon transforma oamenii obisnuiti in curieri

Dorinta de a fi mereu cu un pas inaintea competitorilor sai din comertul online si de a livra la costuri cat mai mici au fost intotdeana preocuparile site-ului Amazon. Potrivit unui raport din Wall Street Journal acestia lucreaza la dezvoltarea unei aplicatii mobile pentru curierat prin care sa implice oamenii interesati in livrarea pachetelor.

Programul se numeste sugestiv “On my way” (In drumul meu) si permite unui consumator mediu sa ridice colete aferente comenzilor din diferite depozite si sa le livreze clientilor care sunt in drumul lor spre alte destinatii. Amazon are deja cateva depozite disponibile de unde clientii isi pot ridica singuri pachetele. Aplicatia ar include situatia livrarilor la comercianti, alertand curierii despre coletele pe care le pot ridica si livra.

Amazon a luat in calcul si un alt program de livrare prin drone coordonat prin GPS, intitulat “Bring it to me” ( Adu-l la mine) si a incheiat o colaborare exclusiva cu posta prin care aceasta le livreaza pachetele duminica.

Conceptul unor astfel de livrari nu este unul nou: acum doi ani Walmart a cochetat cu ideea unui serviciu de livrari client catre client. Uber si Instacart sunt alte doua companii care testeaza expeditiile in aceasi zi prin intermediul unor persoane angajate cu contract. Managementul eficient al expeditiilor este aspectul principal al unei companii de curierat sau din domeniul e-commerce, astfel incat satisfactia clientilor sa fie la maxim.

Desi aceasta aplicatie ar aduce scaderea costurilor de expeditie exista inca multe provocari pana la implementare, legate de aspectele legale si logistice. Deocamdata nu au fost transmise informatii despre lansarea aplicatiei, existand chiar si posibilitatea ca aceasta sa nu fie lansata niciodata.

Solutiile software sunt instrumente moderne extrem de eficiente in managementul unei firme de curierat. Curiermanager este un program intuitiv usor de implementat si de utilizat, cu numeroase beneficii