Ce nu lipseste unei firme de curierat de succes?

In ultimile doua decenii firmele de curierat rapid au inflorit pe piata romaneasca, serviciile lor oferind un real ajutor atat firmelor cat si oamenilor de rand. Multi dintre noi isi amintesc zilele in care eram nevoiti sa asteptam intre trei si sapte zile pentru primirea unui colet sau a unei scrisori, insa, odata cu aparitia comertului online a devenit o adevarata necesitate existenta unui serviciu de curierat rapid. Acest fapt a diminuat semnificativ atat durata transportului, cat si stresul si timpul pierdut in operatiunile de expeditie.

Astazi piata firmelor de curierat rapid este din ce in ce mai diversa, competitia fiind agresiva. Dincolo de bine-cunoscutul “know-how” succesul unei firme de livrari depinde de metodele de management folosite.

Este de la sine inteles, ca nu putem scoate din ecuatie cunostintele in marketing sau in administrarea afacerilor, acestea sunt esentiale pentru orice afacere de success. Alegerea angajatiilor trebuie facuta cu mare atentie avand in vedere ca o astfel de afacere implica foarte mult lucrul cu clientii.

Insa orice afacere de succes trebuie sa aiba la baza un sistem de gestiune potrivit ariei sale de operare. In zilele noastre managementul unei firme de curierat sta in mare parte in detinerea unui program software pentru curierat care poate facilita toate partea operationala.

Managementul expeditilor devine astfel un joc, iar updatarea datelor la fel de usoara. O astfel de aplicatie ofera managementul total al activitatii unei firme de curierat, o baza de date completa care poate fi gestionata cu usurinta, in timp util si desigur o interfata intuitiva. Pentru ca afacerea dumneavoastra sa fie administrata cu succes si intr-un mod eficient, programele pentru managementul expeditiilor aduc o serie de metode prin care sa satisfaca si cel mai exigent cumparator. Principalele caracterici ale unui software pentru curierat ar trebui sa raspunda nevoilor concrete ale firmei si sa includa informatiile necesare despre angajati si colete.

Curiermanager ofera o metoda facila prin care toate datele legate de livrari pot fi urmarite, actualizate si gestionate intr-o maniera mult mai organizata, prevenind astfel situatii neplacute. Sectiunea aceasta permite atat adaugarea de AWB-uri noi cat si modificarea, cautarea sau sortarea AWB-urilor in fuctie de status sau data. Tot aici se pot tipari rambusuri si colete.

In aceasta aplicatie poti tine evidenta sumelor platite ca ramburs, iar rambursurile pot fi decontate la incasarea banilor, in avans, dar si periodic. Facturarea expeditiilor se face in functie de mai multe optiuni, iar programul permite inregistrarea platilor si emiterea chitantelor. O alta caracteristica al software-ului pentru curierat este capacitatea sa de a gestiona parcul auto. In sectiunea aceasta puteti stoca toate documentele autovehiculelor dar si evenimentele din viata acestora. Nu in ultimul rand, curiermanager include si o aplicatie mobila pentru curieri, pentru smatphone-uri care permite un grad ridicat de control asupra activitatilor zilnice ale curierilor dar si actualizarea situatiei livrarilor si coletelor.