Solutii pentru optimizarea rutelor de distributie

Solutii pentru optimizarea rutelor de distributie

Solutii pentru optimizarea rutelor de distributie

Un management eficient al firmelor de curierat si de logistica include planificarea si optimizarea rutelor de distributie, cu scopul de a creste productivitatea companiei atat din punct de vedere al costurilor alocate combustibililor, cat si a personalului (soferii).

A existat o perioada in care cei care transportau marfuri apelau la grupuri de ingineri industriali pentru imbunatatirea rutelor pe care le aveau de parcurs. Pornind de la toate variabilele: turele soferilor, rutele disponibile, caracteristicile traficului, frecventa livrarilor in anumite locatii etc., acestia alegeau traseele optime in functie de intervalul orar.

Evolutia tehnologica a adus noi oportunitati pentru companiile din acest domeniu; au fost dezvoltate solutii software de curierat si logistica care includ operatiuni de optimizare a rutelor. In special companiile de logistica fac eforturi semnificative pentru reducerea costurilor, (economie de combustibil, incarcarea eficienta a marfii) si pastrarea acelorasi beneficii.

Optimizarea rutelor de distributie ale unei firme de curierat sau transport reprezinta un proces dinamic, care depinde de o buna coordonare a activitatii desfasurata de dispeceri si de o serie de factori externi. Implementarea unui software de curierat care sa raspunda concret nevoilor firmei este primul pas pentru reducerea timpului alocat planificarii rutelor.

Aceste programe de curierat pot include module care indica consumul pentru fiecare autovehicul in parte, fiind astfel mult mai usor de urmarit rutele cele mai favorabile, precum si eventuale nereguli, fie datorita kilometrilor suplimentari parcursi de sofer sau probleme tehnice ale masinii.

Reducerea distantelor, a costurilor si a timpului de livrare sunt problemele pe care optimizarea rutelor le are in vedere. Corelarea unui sistem informational cu date relevante din teren asigura realizarea unor scenarii pe baza carora se pot alege cele mai bune rute pentru soferi.

Prin intermediul unei aplicatii android pentru curieri se pot primi si transmite date in teren in timp util, fiind reperate rapid intarzieri sau schimbari in trafic si reconfigurari.

Folosirea eficienta a resurselor companiei, gestionarea flotei auto, deservirea unui numar cat mai mare de clienti dupa asteptarile lor sunt obiectivele principale ale oricarei firme de curierat. Pentru a atingerea acestor obiective incepe prin pasi marunti optimizarea rutelor si a activitatii firmei tale.

Pentru mai multe informatii despre cum poti face acest lucru si solutii software de curierat ne puteti contacta la: curiermanager@neti.ro.